Werkwijze

Bij Orthopedie Limburg kijken we verder. Onze werkwijze bestaat uit innoverende digitale werktechnieken. Hiermee kunnen we een hogere nauwkeurigheid bereiken ten opzichte van de gangbare aanmeetmethodes. Met deze manier van werken ontstaat er een betere pasvorm voor uw steunzolen en orthopedische schoenen.

Steunzolen volgens 2D scan

Met deze scan krijgen we een goede indruk van uw voet wat betreft lengte, breedte en statische belasting.

Dankzij deze techniek kunnen we tot op de millimeter nauwkeurig een steunzool opbouwen en voorzien van de nodige elementen die corrigerend, ondersteunend of ontlastend werken. Hierdoor ontstaat er een perfect maatwerkproduct voor elke voet afzonderlijk, want beide voeten zijn zelden gelijk.

Onderstaande afbeeldingen maken het proces van aanmeten tot afleveren duidelijk.

De scan

Steunzoolomtrek wordt bepaald

Elementen worden geplaatst

3D zool klaar voor frezen

Orthopedische schoenen: vervaardiging van leesten volgens 3D scan

Ook hier staat de techniek niet stil. Nog steeds zal er van u voeten een maatname met synthetische gips gebeuren omdat een onbelaste voet makkelijker te corrigeren is naar de ‘juiste’ positie. De gipsafdruk van uw voeten wordt 3D ingescand zodat de vervaardiging van de leesten volledig digitaal kan gebeuren. Hierdoor kunnen aspecten zoals hielheffing, teensprong, kanteling in voor-en achtervoet, de mate van correctie en de ruimte bij de tenen zeer nauwkeurig bepaald worden. Dit is het grootste verschil met de klassieke technieken die gangbaar zijn in de meeste bedrijven. Orthopedie Limburg is daarin innoverend met zeer mooie eindresultaten.

3D scan van gipsafdruk

Plaatsing neusmodel

Vormgeving van de leest

3D leest klaar voor frezen