Over Orthopedie Limburg

Orthopedische schoentechniek is een specialistisch vak op HBO niveau. In de 4-jarige opleiding tot orthopedisch schoentechnoloog komt heel wat aan bod. Materiaalkennis, machinekennis, hoe zit een schoen in elkaar, hoe zit het met de menselijke anatomie, het maken van een schacht, het maken van een leest, het vormgeven en niet te vergeten het sociale aspect. Ieder mens is anders, iedere voet is anders.

Veel fysieke klachten kunnen voortkomen uit een afwijkende voetstand of lichaamshouding. Orthopedie Limburg beschouwt het als een uitdaging om uit te zoeken wat er aan de basis ligt van die klachten. We zoeken niet naar standaardoplossingen maar naar maatwerkoplossingen die voor iedere klant anders zijn. Om dit te bereiken werken we met de nieuwste technieken en werken we samen met verschillende disciplines waaronder de fysiotherapeut, wondverpleegkundige of de revalidatie-arts.

Het is een kunst om mooie orthopedische schoenen te maken. Vaak worden orthopedische schoenen langer en meer gedragen dan gewone schoenen omdat men er afhankelijk van is. Het liefst zouden we een schoen willen maken die bij alle gelegenheden draagbaar zou zijn: van feestjes tot werk, van koud tot warm weer.

Het heeft heel wat voeten in aarde voor iemand de schoen aan heeft die bij hem past.

Orthopedisch schoentechnicus: niet zomaar een vak. Een vak met veel aspecten, en dat maakt het zo boeiend.