Klachtenregeling

We doen er alles aan om een kwalitatief goed product af te leveren. Functionaliteit, kwaliteit en esthetiek staan bij ons hoog in het vaandel. We willen immers een product afleveren waarmee u geholpen bent en waarop u kunt vertrouwen.

Hier leest u hoe u kunt handelen in het geval u toch niet tevreden bent over de geleverde verstrekking.

Stap 1              

Bespreek de klacht over uw hulpmiddel met Orthopedie Limburg. Bel ons op telefoonnummer 045 – 30 30 390 of mail ons op info@orthopedie-limburg.nl

Stap 2            

Orthopedie Limburg zal u een passende oplossing met u bespreken.

Stap 3

Bent u niet tevreden met de geboden oplossing? Vraag naar een afspraak met onze klachtencoördinator en maak uw klacht daar kenbaar. Nu weet u zeker dat u de juiste persoon binnen de organisatie heeft gesproken om uw klacht op te laten lossen.

Stap 4                 

Bent u toch nog niet tevreden met de geboden oplossing of hebben de oplossingen niet geleid tot het gewenste resultaat? Dan kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie van onze branchevereniging: de Nederlandse Vereniging van orthopedische Schoentechnici (NVOS). U vult daarvoor een klachtenformulier in dat u kunt opvragen bij het secretariaat van de klachtencommissie of downloaden via www.nvos-orthobanda.nl/klachtenregeling. De onafhankelijke commissie buigt zich over uw klacht en de geboden oplossingen. Het secretariaat van de klachtencommissie neemt contact met u op om de klacht door te nemen en is uw aanspreekpunt tijdens de procedure.