Verbandschoenen

Verbandschoenen kunnen een oplossing zijn in in het geval u geopereerd bent aan de voet of als u last heeft van oedeem, huiddefecten of wondjes aan de voet waardoor u geen gewone schoenen kunt dragen.

Verbandschoenen zijn tijdelijke schoenen die de voet ondersteunen, beschermen en ontlasten. Wonden kunnen vrijgelegd worden. Soms kunnen verbandschoenen ook een blijvende oplossing zijn, bijvoorbeeld in het geval van blijvend oedeem.

De verbandschoenen kunnen aangepast worden aan de voet, ze zijn geschikt voor bijna ieder type voet. De schoenen kunnen aan de voorzijde open, zodat u ze makkelijk kunt aantrekken. Ook hebben de schoenen een lichtgewicht, flexibele antislipzool voor stabiel en zeker loopgedrag.

Voor het aanvragen van verbandschoenen heb je een voorschrift nodig van je behandeld arts of medisch specialist. Informeer gerust bij Orthopedie Limburg naar de mogelijkheden.

Vergoeding

Verbandschoenen worden volledig vergoed uit uw basisverzekering. U heeft wel een verwijzing nodig met een geldige indicatie van uw behandelend arts om voor vergoeding in aanmerking te komen. De indicatie om voor vergoeding in aanmerking te komen verschilt per zorgverzekeraar. U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan worden de kosten eerst verrekend met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Levertijd

Verbandschoenen zijn vaak uit voorraad leverbaar zodat u ze direct kunt gebruiken. Mocht het nodig zijn om uw maat te bestellen dan duurt het maximaal een week voordat u de verbandschoenen heeft.

Hernieuwing

De verbandschoenen worden uw eigendom. We geven een kwaliteitsgarantie van 6 maanden op de technische uitvoering. Als u de schoenen na 6 maanden wil vervangen, kunt u meteen contact opnemen met ons.