Steunzolen

We hebben allemaal wel eens pijn aan onze voeten, benen of rug maar wanneer er herhaaldelijke of blijvende klachten zijn is het zinvol om een professional te raadplegen. Het is namelijk niet nodig om met klachten te blijven lopen. 

Het kan nooit kwaad om eens naar uw voeten en houding te laten kijken. Steunzolen kunnen hier een positieve invloed op uitoefenen waardoor de meeste klachten voor het grootste deel of zelfs volledig verdwijnen. Steunzolen worden bij diverse klachten geadviseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: enkel-, knie-, heup- en rugklachten maar ook bij  diabetes, reumatische aandoeningen en sportblessures kunnen steunzolen aangewezen zijn.

Laat u zeker niet ontmoedigen door mensen die zeggen dat er met steunzolen geen mooie schoenen meer gedragen kunnen worden, tegenwoordig is de keuze in confectieschoenen die geschikt zijn voor steunzolen zo groot dat u nog steeds mooie schoenen kunt vinden.

Zoals met alles is ook hier de gulden middenweg van belang. Als u eens naar een gelegenheid moet gaan, kunnen nog steeds de meest elegante schoenen gedragen worden maar dan wel voor een keer zonder uw steunzolen.

Orthopedie Limburg informeert u graag over de vele mogelijkheden.

Wat is de procedure?

Het is mogelijk dat u een verwijzing krijgt van uw huisarts of uw medisch specialist. Natuurlijk kunt u ook zonder verwijzing vrijblijvend advies krijgen bij Orthopedie Limburg.

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw klachten en wordt er een scan van uw voeten gemaakt. Indien we steunzolen adviseren wordt er aan hand van de voetscan een digitaal ontwerp gemaakt voor uw steunzolen. Als dit ontwerp klaar is worden de zolen gefreesd en afgewerkt. Ze zijn dan klaar om afgeleverd te worden.

Tijdens het afleveren wordt de pasvorm en de functionaliteit van uw steunzolen gecontroleerd. Ook krijgt u advies over het inlopen en dragen van de steunzolen.

Levertijd

De levertijd van uw steunzolen bedraagt 2 weken, gerekend vanaf de maatname. U maakt een afleverafspraak in overleg met uw maatnemer.

Kosten

Een paar steunzolen kost 160 euro. Bij het afleveren van uw steunzolen kunt u dit bedrag met pin betalen.

Vergoeding

Vanuit uw basisverzekering is er geen vergoeding voor steunzolen. Wel zijn er een aantal verzekeraars die vergoeding bieden voor het aanmeten, de aanschaf en reparatie van steunzolen vanuit een aanvullende verzekering. Zie hieronder bij vergoedingen wat uw zorgverzekeraar vergoedt.

Onderhoud

Het onderhoud van uw steunzolen is nihil. Wel is regelmatig ´luchten´ noodzakelijk. Twee paar zolen zijn natuurlijk handiger. Door regelmatig te wisselen gaan de steunzolen langer mee.

Inlooptijd

Steunzolen kunnen in eerste instantie vreemd aanvoelen. U bent de correctie en het dragen ervan immers niet gewend. Er wordt een inlooptijd aangeraden van ongeveer 2 weken.

Orthopedie Limburg zal u informeren welk inloopschema het meest geschikt is voor uw voeten. Na ongeveer twee weken moet u gewend zijn aan de correctie. Heeft u na deze periode nog last, neem dan contact op met ons voor een controleafspraak.