Semi-orthopedische schoenen

Onze voeten hebben heel wat te verduren. Wist u dat wij in ons leven tussen 100.000 en 180.000 km afleggen en dat meer dan 40% van de volwassenen voetproblemen heeft? Daarom bieden wij u een complete oplossing aan voor uw gevoelige voeten. Mooie schoenen vindt u overal, maar degene die voetproblemen heeft of steunzolen draagt, zoekt wel wat meer. Deze schoenen noemen we een semi-orthopedische schoen oftewel een comfortschoen.

Een comfortschoen is een kwaliteitsvolle confectieschoen met een comfortabele pasvorm en een hoogwaardig voetbed. De meeste comfortschoenen zijn verkrijgbaar in diverse wijdtematen en beschikken over uitneembare voetbedden, waardoor deze geschikt zijn voor het dragen van uw eigen steunzolen. Uiteraard lopen de schoenen ook heerlijk voor mensen zonder steunzolen!

De comfortschoen heeft een uitstekende pasvorm: voor úw voet de juiste breedtemaat, sluit goed aan op de wreef, rond de enkel en hiel. De schoen biedt de juiste stabiliteit en ondersteuning met voldoende bewegingsvrijheid op en rond de tenen.

Doordat we ook op bestelling werken heeft u een uitgebreide keuze in model en kleur.

U bent steeds welkom op onze locaties voor het bekijken van de collectie comfortschoenen die we op dit moment kunnen aanbieden.

Vergoeding

Het grootste gedeelte van de kosten worden vergoed door uw ziekenfonds. Er geldt echter altijd een wettelijk verplichte eigen bijdrage. In 2024 is de eigen bijdrage voor verzekerden jonger dan 16 jaar €65,00 per paar. Voor verzekerden van 16 jaar en ouder is de eigen bijdrage in 2024 €130,00 per paar. Daarnaast komen orthopedische schoenen ten laste van uw eigen risico. De hoogte daarvan vindt u terug in uw polisvoorwaarden. Of u een eigen risico moet betalen, is afhankelijk van hoeveel zorg u al heeft gebruikt dit jaar. Kijk hieronder bij vergoedingen voor meer informatie.

Hernieuwing

Volgens de Nederlandse wet heeft u recht op twee paar adequate schoenen. 3 Maanden na levering van het eerste paar heeft u recht op een wisselpaar. Afhankelijk van uw verzekering mag u na 15 tot 18 maanden het eerste paar vervangen indien dit paar versleten is. Mocht u hier nog vragen over hebben, informeer dan bij Orthopedie Limburg of raadpleeg uw zorgverzekeraar.

Levertijd

De levertijd voor semi- orthopedische schoenen bedraagt 6 weken. In die tijd worden de schoenen besteld en eventueel voetbedden op maat gemaakt en aanpassingen gedaan.

Modellen comfortschoenen