Wolvet en Schapenwol

Wolvet

Tijdens de scheertijd verzamelde en sorteerde boerin Renske de afgeschoren wol van de schapen van De NoordKroon. Op deze manier ontdekte zij de verzachtende en helende werking van het wolvet op de huid. In 1999 kwam zij op het idee om er een crème van te maken.

In het prille begin roert zij vol enthousiasme in een pannetje wolvet in de keuken en deelt de crème uit aan haar zus en haar vriendinnen. De groep enthousiaste gebruikers neemt vooral toe door de verkoop in de eigen boerderijwinkel. Veel mensen met huidproblemen blijken baat te hebben bij het hoge gehalte aan wolvet.

Een kleine fabriek heeft de productie overgenomen en ontwikkelt in nauw overleg met Renske speciaal voor De NoordKroon verschillende crèmes op basis van wolvet. Bij Orthopedie Limburg kunt u terecht voor het uitgebreide assortiment van De Noordkroon. Voor meer informatie over het assortiment kunt u altijd bij ons terecht.

Schapenwol

Via MaAn levert Orthopedie Limburg schaapsvachten, lamsvel en alpacawol verwerkt tot o.a. hoogwaardige producten als sokken, inlegzolen, pantoffels en huisschoenen.

De wol komt van schapen in Australië en Nieuw-Zeeland. Uit onderzoek is gebleken dat de wol van deze schapen een hogere kwaliteit heeft dan van Europese schapen. De schapen worden 1x per jaar geschoren en leveren daarbij de wol die verwerkt wordt in o.a. sokken, inlegzolen en pantoffels. Als de schapen op een dag geslacht worden, blijft hun vacht over als natuurlijk nevenproduct. Zo wordt er duurzaam gebruik gemaakt van alle luxe uit de natuur.

Bij Orthopedie Limburg kunt u terecht voor het uitgebreide assortiment van MaAn. Voor meer informatie over het assortiment kunt u altijd bij ons terecht.