Aanpassing confectie schoenen

Sommige voetklachten kunnen we oplossen met een aanpassing aan uw eigen schoenen. Een aanpassing kan bestaan uit een extra afwikkeling onder de schoen, een hakuitbouw voor meer stabiliteit of een ophoging van één schoen ter compensatie van een beenlengteverschil. De aanpassing kunnen we indien nodig combineren met het gebruik van steunzolen. Er zijn nog vele oplossingen mogelijk. Afhankelijk van uw klacht zal een passende oplossing gezocht worden. Niet alle schoenen zijn geschikt voor het aanbrengen van een orthopedische voorziening. Orthopedie Limburg kan u hierin adviseren.

Vergoeding

Voor aanpassingen aan confectieschoenen betaalt u geen eigen bijdrage. In de meeste gevallen wordt het volledig vergoed door de verzekering. Sommige aanpassingen worden niet vergoed. Wij informeren u hier tijdens de afspraak over.

U moet zelf zorgen voor goede confectieschoenen. Deze vallen niet onder de vergoeding.

Indien de aanpassing in de basisverzekering wordt vergoed, dan valt deze zorg onder het eigen risico. De hoogte daarvan vindt u terug in uw polisvoorwaarden. Of u een eigen risico moet betalen, is afhankelijk van hoeveel zorg u al heeft gebruikt dit jaar.

Levertijd

​De levertijd voor aanpassingen aan confectieschoenen bedraagt minimaal 2 weken. Dit is afhankelijk van de aanpassing die nodig is en of er ook schoenen besteld dienen te worden. Bij het afleveren van de schoenen zal de pasvorm en functionaliteit uitvoerig gecontroleerd worden.

Hernieuwing

Volgens de Nederlandse wet heeft u recht op twee paar adequate schoenen. 3 Maanden na levering van het eerste paar heeft u recht op een wisselpaar. Afhankelijk van uw verzekering mag u na 15 – 18 maanden het eerste paar vervangen indien dit paar versleten is. Mocht u hier nog vragen over hebben, informeer dan bij Orthopedie Limburg of raadpleeg uw zorgverzekeraar.